Aktualno Županija

Diana Prpić iz Brežana i Đuro Tatalović iz Drežnice među 27 kandidata za najboljeg mladog poljoprivrednika – Pobjednik brani boje Hrvatske u EU

Među kandidatima koji se bore za titulu najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, a koji će predstavljati Hrvatsku u EU, dvoje su iz Karlovačke županije: Diana Prpić i Đuro Tatalović.

Na natječaj, što ga četvrtu godinu za redom organizira hrvatska zastupnica u EU parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir, pristiglo je 27 pravovaljanih prijava, od kojih 12 žena i 15 muškaraca.

– Najviše kandidata, šest, dolazi iz Sisačko-moslavačke županije, četiri iz Virovitičko-podravske županije, tri iz Bjelovarsko-bilogorske, po dva iz Zagrebačke, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Karlovačke, te po jedan kandidat iz Šibensko-kninske, Međimurske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Koprivničko-križevačke županije, poručili su iz Središnjeg ureda Marijane Petir u Zagrebu i odgovorili nam da se kandidati iz Karlovačke županije Diana Prpić iz Brežana bavi voćarstvom, povrtlarstvom i stočarstvom, a Đuro Tatalović iz Drežnice ovčarstvom i seoskim turizmom.
Stručno prosudbeno povjerenstvo odabrat će deset najboljih projekata, a među njima i pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u Europskom parlamentu.

Očekuje ga i novčana nagrada od 15.000 kuna, analize plodnosti tla, ostatka rezidua pesticida, mikrotoksina itd. u vrijednosti od 5.000 kuna, te put u Bruxelles i posjet EU institucijama, koji će Petir organizirati i za preostalih 9 kandidata. (kaportal.hr)