Nakon gotovo dvadeset godina Vodoprivreda čisti Mrežnicu, a vatrogasci okoliš svog Doma

U Dugoj Resi počelo proljetno pospremanje – Nakon gotovo dvadeset godina Vodoprivreda čisti Mrežnicu, a vatrogasci okoliš svog Doma

Nakon gotovo dvadeset godina danas je počelo uređenje obale Mrežnice i otoka u središtu Duge Rese koje će potrajati narednih mjesec dana. Mrežnica je ljubav i ponos svakog Dugorešanina i vjerujemo da će nakon zahvata kojim će biti uklonjeno staro i trulo drveće te očišćeno gusto žbunje, zablistati u punom sjaju. Istovremeno uz ove radove i vrijedni dugoreški vatrogasci prionuli su čišćenju okoliša Vatrogasnog doma.

– Uspjeli smo nakon nekoliko sastanaka dogovoriti s Hrvatskim vodama da se krene u čišćenje obala Mrežnice, a radove na uređenju obavljaju radnici Vodoprivrede Karlovac. Tijekom čišćenja bit će uklonjena samo stara i suha stabla i grmlje koje je doista zaraslo otoke i obale. Radovi će se obavljati na potezu od Vatrogasnog doma pa sve do bolnice. Na području šetnice u Tušmeru imamo i dva stara jablana koje prijete da se sruše na prolaznike, pa će i ona biti uklonjena, kao i dio podivljalog raslinja u kanalu kod Amfiteatra – kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević dodajući kako će sve radove financirati Hrvatske vode.
Grad Duga Resa inicirat će kroz daljnju suradnju s Hrvatskim vodama stavljanje ovakvih aktivnosti u plan redovnog održavanja kako bi se u buduće izbjegle ovakve situacije da Mrežnica toliko zaraste.
– Dogovaramo s Vodoprivredom da dio krupnijeg raslinja stavimo na raspolaganje građanima za potrebe grijanja. Tako smo napravili i kad smo uklanjali platane u Kasaru i ljudi su bili vrlo zadovoljni, stoga želimo tako napraviti i sada – ispričao je pročelnik Rakočević te pojasnio da se za sada neće ići u izmuljivanje korita Mrežnice, iako je i ovaj zahvat prijeko potreban.

Naime, Vlada RH na sjednici u Karlovcu krajem prošle godine stavila je ovaj zahvat u plan za budućnost, no za njega osim osiguranja financijskih sredstava valja pripremiti i odgovarajuću dokumentaciju te ishoditi niz suglasnosti.

Facebook Comments