Aktualno OG sada Ogulin

Je li održana sjednica Nadzornog odbora Crvenog križa?

U dva navrata smo proteklih dana pisali o Gradskom društvu Crvenog križa, a što više pišemo – više nam se priča otvara! Naime, javlja nam se sve više onih koji su direktno ili indirektno vezani za rad Gradskog društva Crvenog križa, te nas i oni upozorili na brojne nelogičnosti, o kojima smo i sami imali namjeru pisati.

Prema našim saznanjima, od Pučkog otvorenog  učilišta Ogulin Gradsko društvo Crvenog križa uopće nije ni tražilo dostavu ponude o obrazovanju za projekt “Zaželi”, pa nam nije jasno kako je predsjednica Karmela Matić mogla odgovoriti da je ponuda iz Duge Rese bila povoljnija?! U cilju da doznamo istinu, Karmelu Matić zamolili smo da nam dostavi ponudu iz Duge Rese, ali ju još uvijek nismo dobili.

Vrlo je zanimljiva priča i o sjednici Nadzornog odbora! Naime,  na skupštini 27. veljače, rečeno je kako je Nadzorni odbor pregledao sva izvješća i financijske dokumente, te da nije bilo nepravilnosti u radu. Međutim, OGportal neslužbeno doznaje da se sjednica Nadzornog odbora nije ni održala, već da su predsjednik, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić i član  Nadzornog odbora, zamjenik načelnika općine Josipdol  Nikica Jagnjić,  potpisali da je poslovanje uredno, dok treći član na sjednici nije ni bio. Od spomenuta dva, predsjednik Bićanić je, navodno, u vrijeme dok se sjednica Nadzornog odbora održavala bio u Karlovcu, pa nam nije jasno kako je u isto vrijeme mogao biti na dva mjesta? Jagnjića, pak,  unatoč brojnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti.

Još više “bode” u oči i podatak da nam je predsjednica Karmela Matić prešutjela da izvješće o  financijskom poslovanju na sjednici Gradskog odbora CK nije prihvaćeno, te da je sjednica Odbora zapravo naprasno prekinuta, što je skupštinarima prešućeno.

Moramo priznati da nas sve ovo previše ne iznenađuje, s obzirom da su  upravo jučer portal Index i 24. sata objavili članke o nalazimka Državnog ureda za reviziju koji je češljao financije Hrvatskog Crvenog križa i 30 lokalnih društava. (foto: ilustracija)

Naravno, ni OGportal na ovome neće stati, već ćemo naša istraživanja nastaviti i dalje, u cilju otkrivanja istine koja bi se trebala znati i kako jedna humanitarna udruga, kao što je Crveni križ, ne bi postala “bankomat” za nečije želje i potrebe, ili čak završiti u stečaju. I to neki vide kao jednu od mogućnosti.