Gradonačelnik Domitrović: “Troškovi popravka Cesarovca nisu mali, nadam se da će počinitelji biti otkriveni”

OGportal je prije nekoliko dana pisao o vandalima koji  su oštetili spomenik Vrelo Cesarovac i klupu na dječjem igralištu. O ovom se događaju oglasio i gradonačelnik Dalibor Domitrović, koji kaže:

“Slučaj je prijavljen policiji i nadam se da će počinitelji biti brzo otkriveni. Troškovi popravaka su znatni, jer spomenik mora restaurirati ovlaštena tvrtka, a sprave i igračke na dječjem igralištu moraju biti atestirane, pa nisu jeftine. Troškove popravaka i zamjene sprava, ako se ne otkriju počinitelji, snosit će građani Ogulina koji pune gradski proračun.

Proračunom za 2019. godinu koji nije prihvaćen bila su planirana sredstva za uređenje dječjih igrališta u gradu, pa tako i u Parku kralja Tomislava, uključujući postavljanje ograde uz državnu cestu D42. Kako proračun nije prihvaćen radovi nisu mogli biti izvedeni. Sredstva su ponovno planirana novim prijedlogom proračuna i čim on bude usvojen krenut će se u zamjenu dotrajalih sprava i postavljanje zaštitne ograde”-navodi gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Facebook Comments