Aktualno Županija

Kako će u budućnosti izgledati prostor vojarne Luščić? Rješenje se traži arhitektonskim natječajem, predviđene i nagrade

Što će se i kako graditi na prostoru napuštene vojarne u karlovačkoj gradskoj četvrti Luščić bit će predmet razrde u idejnom urbanističko – arhitektonskom rješenju za koji je Grad Karlovac raspisao javni natječaj. Grad ga je, navode u karlovačkom Društvu arhitekata, građevinara i geodeta (DAGGK), raspisao a organizira ga i provodi Europan Hrvatska.

Natječaj je međunarodni, otvoreni, javni, anketni, putem web-a a u jednom stupnju i anoniman.

– Pravo sudjelovanja kao voditelj autorske grupe imaju sve fizičke osobe sa statusom ovlaštenog arhitekta u jednoj od europskih zemalja. Koautori moraju imati diplomu ili adekvatnu kvalifikaciju iz bilo koje od europskih zemalja prema direktivi Europskog vijeća 85/384/EEC od 10. lipnja 1985., iz područja arhitekture, urbanizma, građevinarstva, pejzažnog planiranja ili umjetnosti. Suradnici ne moraju imati kvalifikaciju i ne smatraju se autorima projekta. Svi članovi autorske grupe moraju imati manje od 40 godina na dan predaje natječajnih radova.
Zaposlenici raspisivača, zaposlenici provoditelja, voditelj natječaja, zamjenik voditelja natječaja, članovi ocjenjivačkog suda, zamjenici članova, tajnik natječaja, članovi tehničke komisije, izrađivač natječajnog elaborata, kao i njihovi suradnici i srodnici u prvom i drugom koljenu, kao i svi ostali koji bi narušili ravnopravnost natjecatelja ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda, ne mogu kao natjecatelji ili ponuditelji sudjelovati u natječaju, navodi se u natječaju.

Natječaj je započeo jučer, 18. ožujka, rok za postavljanje pitanja natjecatelja je 14. lipnja, a za predaju natječajnih radova 28. srpnja 2019. godine. Za onog tko pobijedi na natječaju predviđene su i nagrade. Ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade u iznosu u kunama, a koji odgovara iznosu u eurima na dan isplate; iznos nagradnog fonda određen je Pravilima provođenja natječaja EUROPAN 15: I. nagrada je 12 tisuća eura, a druga 6 tisuća eura. (kaportal.hr)