Aktualno Županija

Dugoreška OŠ Vladimir Nazor energetski obnovljena za 5,5 milijuna kuna – Proteklih mjeseci na energentima već ušteđeno gotovo 30 tisuća kuna

U Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Dugoj Resi povodom završetka energetske obnove školske zgrade i sportske dvorane, danas je održana prigodna svečanost na kojoj je bio karlovački župan Damir Jelić sa suradnicima, predsjednik dugoreškog Gradskog vijeća Ivan Moguš, umirovljeni učitelji i nastavnici te drugi gosti.

– Ovo je jedan od ljepših projekata u Karlovačkoj županiji. Ulaganje od ukupno od 5,5 milijuna kuna, jer je 2016. godine oko 1,5 milijuna kuna uloženo u promjenu energenta u školi, a sada još 4 milijuna kuna u energetsku obnovu zgrade, stoga je ovo na dugoreškom području trenutno najvrjedniji projekt. Veseli me i što je radove izvodio domaći izvođač tvrtka SA Bišćan pa se taj novac zavrtio na ovom našem području pa sve dobiva i dodatni smisao. Ovo je podastrijeh i za ljude koji rade u školi, jer imaju kvalitetno i ugodno okruženje za rad, a baš to čini naše školstvo dobrim, što me posebno veseli. Kako subjektivno kaže naša pročelnica Marija Medić, ovo je najljepša škola, ona ju je pohađala – kazao je župan Damir Jelić te pojasnio kako će naredni projekti obnove, u koji će kao i sada biti uključena Županija, biti škole u Rakovici i Plaškom.

No, OŠ Vladimir Nazor trenutno ima drugi problem, a to je staro kombi vozilo. Županija priprema projekt zamjene dotrajalih vozila za škole, jer je već trećina potpuno dotrajala. Prema obećanju župana Jelića prvi kombi koji stigne doći će u OŠ Vladimir Nazor.
– Na školi je napravljena kompletna izolacija, fasada, novi krov, zamijenjena dotrajala stolarija, uređeni neki podovi te postavljena energetski efikasna LED rasvjeta, a također je napravljena i izolacija sportske dvorane. Uštede na energentima već se osjete, jer od kako smo počeli grijati od početka listopada do sada već smo uštedjeli između 20 i 30 tisuća kuna. Školi bi još trebala oprema, stolovi stolice i ostalo, a to će nam biti prioritet za naredno razdoblje – kazao je Krešimir Božičević ravnatelj škole.

Projekt obnove škole financirali su Ministarstvo regionalnog razvoja, EU fondovi, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ta Karlovačka županija. Škola Vladimir Nazor u kojoj nastavu polazi 420 učenika zahvaljujući energetskoj obnovi od početka ove kalendarske godine prvi puta u povijesti dugoj 114. godina radi u jednoj smjeni. (kaportal.hr)