Aktualno Županija

HZMO i dalje prodaje stanove, ima ih i u Karlovcu – najjeftiniji košta samo 24.000 kuna, ponude do 5. travnja

Riječ je o stanovima na području Karlovca, Koprivnice, Osijeka, Pakraca, Siska …Početne cijene kreću se od samo 24.000 kuna za manji stan od 34 četvorna metra u Lepavini pa do pola milijuna kuna za najskuplju nekretninu od 66 kvadrata, koja se nalazi u Puli.

Stanovi se prodaju po principu “viđeno-kupljeno” i tako da nekretnina završi u rukama onog kupca koji ponudi najviše.

HZMO je popis stanova objavio na svojim internetskim stranicama, a vidjeti ih se može samo ako ih se osobno ode pogledati što je moguće uz prethodnu najavu. Ponude se prikupljaju do 5. travnja.

Portal Mirovine.hr piše kako je imovina HZMO-a nastala nekadašnjim izdvajanjem iz plaća i mirovina svih radnika i umirovljenika za Stambeni fond do 1991. godine. Prodaja je započela prije 10 godina, a velik dio stanova prazan je ili u najmu zaposlenika HZMO-a i umirovljenika koji imaju prednost i popust pri kupnji.
Osim stanova, Zavod je vlasnik i 12 apartmana na atraktivnim lokacijama uzduž Jadrana koje ne prodaje, nego daje u zakup uz uvjet da se smještaj u njima najprije mora ponuditi djelatnicima HZMO-a po 50 posto nižoj cijeni. (kaportal.hr)