Nakon rekonstrukcije “brze ceste” kod Autobusnog, novi radovi na D-1 u Karlovcu: Na jesen počinje gradnja rotora Logorište

Radovi na izgradnji rotora Logorište počet će na jesen. Najavio je to dogradonačelnik Ivan Mrzljak, govoreći o radovima koje će Hrvatske ceste, u suradnji s Gradom, ove godine raditi na državnim cestama kroz Karlovac.

Podsjetio je da idući mjesec počinje rekonstrukcija dijela D-6, od Marmontove do Borlina i Male Jelse, te D-1, od pothodnika do Smičiklasove. Kada ovaj potonji budu završen, slijedi Logorište.

No, prije njega na redu je Ilovac.
– Na Ilovcu rade precrpnu stanicu koja će rješavati oborinske vode na podvožnjaku željezničkom na Ilovcu. Nako toga, 1.travnja će početi uvođenje u posao izvođača radova na rekonstrukciji pothodniika i ceste do Smičiklasove ulice, ujedno i izmještanje glavnog vodoopskrbnog cjevovoda za Strmac. Na jesen očekujemo realizaciju rotora na Logorištu. Radovi na precrpnoj stanici upravo traju, na rekonstrukiji pothodnika i ceste do Smičiklasove će početi kada završimo radove Radićeva- Rakovac, kada pustimo promet cestom na Rakovcu. A kada ti radovi završe, onda će ići oni na izgradnji rotora Logorište. Hrvatske ceste imaju pravilo da na tako kratkoj udaljenosti dva projekta ne izvode zbog protočnosti prometa. Bit će dosta zahtjevno iskoordinirati sve te radove, vjerujem da ćemo na koordinacijama koje imamo svaki mjesec, gradske službe službe i Hrvatske ceste, sve to iskoordinirati, izjavio je Mrzljak. (kaportal.hr)

Facebook Comments