Aktualno OG sada Ogulin

Vikend iznadprosječno topao, nakon toga slijedi pogoršanje

Sljedećih će dana, do ponedjeljka pretežno sunčanih, čak i vedrih, te sve toplijih šume i cijela priroda sve više pokazivati svoju proljetnu ljepotu i raznolikost, piše meteorolog Zoran Vakula. A raznolika će pritom biti i temperatura zraka pa će i dalje dobro doći slojevita odjeća, osobito u unutrašnjosti, gdje će jutarnja temperatura zraka još često biti oko 0 °C, pri tlu i oko -5 °C, uz mjestimičan mraz, a poslijepodnevna sve bliža 20 °C. Bura još uglavnom u prvom dijelu petka može onemogućavati normalno prometovanja za jači vjetar osjetljivijim skupinama vozila.

Promjena vremena početkom novoga tjedna vrlo vjerojatno će biti nalik ovotjednoj – s kišom, u gorju i snijegom, uglavnom na Jadranu i grmljavinom, te ponovno često jakom i olujnom burom, barem na udare. No do tada – gotovo idila – s poslijepodnevnom temperaturom zraka u većini Hrvatske kao da je početak svibnja, piše Vakula za HRT.

Vikend još pretežno vedar, uz mogućnost mjestimične kratkotrajne magle, te uz više oblaka u subotu uglavnom u Podunavlju. U ponedjeljak je pak gotovo sigurno novo naoblačenje, prema večeri i sve veća vjerojatnost kiše i jačanja sjevernog i sjeveroistočnog vjetra.

U subotu prevladavat će sunčano te iznadprosječno toplo. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu između 8 i 12, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.