Aktualno Županija

Vatrogasne sirene čule se na više lokacija u gradu – jak vjetar uzrokuje požare na otvorenom i požare dimnjaka, problemi sa strujom

Jak vjetar uzrokuje probleme na širem karlovačkom području, a sirene vatrogasnih vozila čule su se u svim dijelovima grada a posebno na “brzoj cesti” kojom su prema D-1 vatrogasci JVP Karlovac projurili nekoliko puta u zadnjih dva sata. Kako saznajemo, došlo je do više požara na otvorenom koji su se oteli kontroli nakon neopreznog spaljivanja korova, no vjetar se polako smiruje, a situaciju bi mogla spasiti kiša.

Zanimljivo, najviše intervencija vatrogasci su imali zbog požara dimnjaka. Vatrogasna zajednica Karlovačke županije izvijestila je da je u nešto više od pola sata, ŽVOC Karlovac zabilježio čakosam intervencija požara dimnjaka. Na teren su pohitali vatrogasci JVP grada Karlovca, DVD-a Duga Resa, DVD-a Belavići, DVD-a Draganići i DVD-a Mrzljaki – Goljak.

Na području Duge Rese i Generalskog Stola došlo je do ispadanja električne mreže, a navodno ima problema i na nekoliko lokalnih cesti na koje su pale grane koje je vjetar srušio pa i tu ima posla za vatrogasce. (kaportal.hr)