Aktualno Županija

Grad Duga Resa kreće u uređenje gradskog kupališta, Boljar uvjeren: Do Dana grada imat ćemo jedno od ljepših

Djelatnici Vodoprivrede već nekoliko dana uređuju obalu i čiste gusto raslinje na otocima u Mrežnici čime su Dugorešani, ali i gradski vijećnici vrlo zadovoljni, međutim na današnjoj sjednici Vijeća Vjekoslava Tuteka (HDZ) i Anđelka Grmana (HSS) zanimalo je i do kuda ide obuhvat radova te mogu li se pokositi resine i urediti kupalište do početka ovogodišnje sezone.

Do Dana grada kupalište će biti potpuno uređeno, postavit će se novi pontonac, urediti odvodnju te postaviti jedno novo reprezentativno igralište, koje je dogradonačelnica Katarina Srakočić već isplanirala. Mislim da ćemo onda imati jedno od ljepših kupališta – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te objasnio kako je prema prvotnom planu bilo predviđeno čišćenje rijeke Mrežnice od Vatrogasnog do bolnice, no nakon obilaska s predstavnicima Hrvatskih voda, uočeno je da je lijeva obala u jako lošem stanju, pa prošireno je sve do područja amfiteatra, odnosno Sportskog doma.
U Hrvatskim vodama su svjesni da se jako dugo nije radilo na ovim prostorima, a kako najviše plave područja Varoša i Belavića, istaknuo je gradonačelnik Boljar, nužno je pristupiti uređenju i tog šireg područja ne samo radi vizualnog dojma već zbog smanjenja mogućnosti za poplavljivanje ovih područja.
Obzirom da su resine, baš zbog ne održavanja rijeke jako prerasle područje za kupanje, prije početka sezone nužno ih je ukloniti, no prema riječima Boljara dugoreški ronioci su to probali učiniti, ali im se od finog praha na resinama začepljuje i oštećuje oprema, stoga će za ove potrebe biti angažirana tvrtka koja će do početka lipnja obaviti probnu košnju resina. Izmuljivanje Mrežnice trebalo bi ući u program Hrvatskih voda, prema odluci Vlade, 2021. 2022. godine, kada bi se obavio temeljit zahvat.
Dodatno pojašnjenje vezano za trenutne radove, dao je i gradski vijećnik Zlatko Grčić (HDZ), koji je kazao kako je Vlada prilikom sjednice u Karlovcu, temeljem prijedloga građana, usvojila odluku o čišćenju od Vatrogasnog do Pamučne, a vrijednost ove prve faze uređenja Mrežnice je 460 tisuća kuna.