Aktualno OG sada Ogulin

Potpisan ugovor o upravljanju, korištenju i održavanju ŠRC Kneja

Prošli tjedan potpisan je ugovor između Športske zajednice Grada Ogulina i MK “Vještice” o upravljanju, korištenju i održavanju ŠRC Kneja što pokazuje de je dogogodišnji rad “Vještica”na održavanju i uređenju „Kneje“ je prepoznat.
Da se podsjetimo, Moto klub Vještice osnovan je 2005 godine. Odmah se rodila ideja za održavanjem vlastitog Moto susreta ali problem je bila lokacija. Pronađena je na „Kneji“ koja je tada bila zapuštena i pomalo zaboravljena ali ih to  nije obeshrabrilo. 2007 godine uz razumijevanje Grada i udruge HVIDRA Ogulin MK “Vještice”postaju korisnici navedene lokacije. U godinama što slijede velikim zalaganjem članova nastoji se vratiti nekadašnji sjaj „Kneji“.  Uz pomoć Grada, sponzora i uloženim trudom izgradili su veliku natkrivenu binu, natkrivenu terasu ispred kučice, sanitarni čvor, obnovili postojeća mjesta za roštiljanje i izgradili nova, obnovili koševe na igralištu.  Redovito uređuju okoliš i sade nove nasade na „Kneji“. Prošle godine nakon velikog snijega koji je uništio binu, ponovo su je izgradili. Posebno su ponosni na prošlogodišnji pothvat kada su konačno na „Kneji“ „upalili svijetlo“, odnosno doveli struju. Odlični uvjeti koji su stvoreni na „Kneji“ omogućuju da u suradnji sa Društvom naša djeca manifestaciju Dan obitelji održavaju na „Kneju“ gdje se i počela održavati. Posljednjih godina pokreću inicijativu za proslavom 1. svibnja, međunarodnog praznika rada na „Kneji“, što rezultiralo odličnim odazivom građana Ogulina.
IZ MK “Vještice” zahvaljuju Gradu Ogulinu na potpori, institucijama Grada koje ih redovito podupiru, Športskoj i Turističkoj zajednici, gradskim, državnim i privatnim poduzećima, obrtnicima, udrugama i pojedincima koji su pomagali sve godine.
Na kraju, iz MK “vještice” kažu:”Ne možemo ne sjetiti se gospođe Rade i Josipa Špehara koji su zajedno sa grupom entuzijasta usred „ničega“ izgradili „Kneju“. Hvala im na tome. Sve pozivamo  da dođu na „Kneju“ i uživaju u njezinim sadržajima, i kako je „teta Rada“ napisala na tabli svojevremeno
„ČUVAJTE KNEJU ONA JE VAŠA“

Pogledajte slike koje su samo mali dio foto albuma o „Kneji“ MK “Vještice”, od početka 2007 godine do sada.