Aktualno OG sada Ogulin

Sjednica ogulinskog Gradskog vijeća u petak 5. travnja u 17 sati

Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji konstituirajuću sjednicu ogulinskog Gradskog vijeća zakazao je za petak,  5. travnja u 17 sati, a ne u podne kako je u početku  bilo planirano.

Kako doznaje OGportal, pobjednička stranka prijevremenih izbora koji su održani 10. ožujka,  SDP,  za predsjednika Vijeća predložit će bivšeg načelnika ogulinske Policijske postaje, umirovljenika Marinka Hermana, koji je  od nedavno član stranke i zamjenik predsjednika njihovog Savjeta za ratne veterane.

Predsjednik Gradskog odbora  SDP-a i ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao nam je da se trenutno radi na konstituiranju radnih tijela Gradskog vijeća, te je prije nekoliko održan međustranački sastanak, na kojem su dogovorene  kvote,  te će SDP zbog natpolovičnog broja osvojenih mandata u svih 10 peteročlanih radnih tijela imati po tri svoja člana, a oporba dva, dok će u tročlanoj Mandatno-imunitetnoj  komisiji dva mjesta imati SDP i jedno oporba.

Gradsko vijeće Grada Ogulina činit će devet vijećnika s liste SDP-a, šest vijećnika s koalicijske liste HDZ-HSLS-HSP-HSU,  te po jedan vijećnik s liste DSS i SDSS. Ukupno će, dakle,  imati 17 vijećnika.