Aktualno Županija

Zgrada koja ima zazidani balkon ima još jednu, možda i nevjerojatniju zanimljivost: Stanar od podruma napravio – garažu!

Zgrada na križanju Domobranske i Smičiklasove ulice u Karlovcu koja je prije par tjedana završila kao udarna vijest svih medija zbog zazidanog balkona koji “ne vodi nikuda”, ima još jednu građevinsku zanimljivost, odnosno nelogičnost. No nju nisu primjetili brojni snimatelji i fotoreporteri, osim našeg naravno.

Na dijelu zgrade koji gleda prema parkingu još davno je jedan stanar od svog podruma napravio – garažu. Zvuči nevjerojatno ali je istinito, stanar je izbio dio nosive konstrukcije zgrade, odnosno vanjskog pročelja te u njemu napravio otvor i postavio garažna vrata. Garaža se i danas koristi pa je na njoj čak i postavljen prometni znak da je ispred nje zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.
Da apsurd bude još veći, kolni izlaz iz garaže vodi direktno na pješački prijelaz – zebru pa je vjerojatno da su nadležni za promet u gradu Karlovcu upoznati s ovim građevinskim zahvatom no zašto se ništa ne poduzima nije poznato. (kaportal.hr)