Aktualno OG sada Ogulin

Prijedlog proračuna od idućeg tjedna na javnom savjetovanju, planira se smanjenje prireza sa 10 na 5 posto

koordinacija 04 ist

U gradskoj vijećnici danas je održana prva koordinacija gradskih čelnika sa direktorima i ravnateljima gradskih tvrtki i ustanova, nakon izvanrednih izbora za novo Gradsko vijeće. U uvodnoj riječi gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo konačnom mogućnošću da se uskoro donese gradski proračun, koji će iznositi oko 80 milijuna kuna, a prijedlog proračuna će već idući tjedan biti na javnom savjetovanju koje će trajati mjesec dana.

Gradonačelnik Domitrović najavio je i rasterećenje građana, jer će se prirez smanjiti od 1. srpnja sa 10 na 5 posto, a planira se i nabavka besplatnih udžbenika za sve učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola.

U nastavku je bilo riječi i o poslovanju tvrtki i ustanova, te se među ostalim moglo čuti da će se iduće godine konačno završiti obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta, a onda na red dolaze vatrogasci i njihove potrebe za ulaganjima  u opremu i prostorije.

U SKG-u se stanje popravilo, iako su tek sada plaćeni računi bivših uprava, a u Dječjem vrtiću Bistrac dovršeni su radovi na uređenju 400 kvadrata novog prostora koji će biti na raspolaganju od iduće školske godine, a moći će primiti oko 70-oro mališana.

Vodovod i kanalizacija ima 7 prijavljenih projekata u suradnji sa Hrvatskim vodama, a Turistička zajednica, Gradska knjižnica i čitaonica, Ivanina kuća bajke, Poslovna zona i Zavičajni muzej i dalje posluju prema planu i programu.

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Epidemija bukti u Češkoj, premijer upozorava: ‘Bolnice su nam na rubu potpune katastrofe‘

OgPortal

Milanović najpopularniji političar, Plenković odmah iza, nakon dugo vremena čelnik SDP-a je treći

OgPortal

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal