Aktualno Županija

Zgodno pred mjesne izbore u sandučiće Karlovčana stigao “Godišnji preglednik” – brošura puna Jelića i projekata Karlovačke županije

Da vladajući HDZ ništa ne prepušta slučaju kad su izbori u pitanju, pa makar se radilo i o onima na najnižoj razini sa mjesnu samoupravu, pokazuje novi karlovački primjer.

Tako su zgodno deset dana prije izbora u poštanske kasliće Karlovčana ubačene brošure zvane “Godišnji preglednik Karlovačke županije za 2017. i 2018. godinu”. Na 16 stranica masnog papira u boji, građanima se fino prezentiraju projekti Karlovačke županije u protekle dvije godine, od gradnje vrtića i sustava obrane od poplave, projekta “407 za 047”, ulaganju u mlade, infrastrukturu a tu je i fotogalerija s turneje župana Damira Jelića po cijeloj Karlovačkoj županiji. Tu je i kratki izvještaj s posjete predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Karlovcu s njezinog preseljenja Ureda predsjednice u Karlovačku županiju. Na zadnjoj stranici brošure građanima se Jelić i obratio s porukom kako njemu i njegovoj administraciji “motivacije ne nedostaje”.

– Tijekom ovog četverogodišnjeg mandata bit će pripremani i realizirani projekti na području Karlovačke županije pod nazivom “407 za 047 županiju”. Radi se o razvojnim projektima milijunskih vrijednosti koje ćemo provesti diljem županije kako bi se žiteljima Karlovačke županije osigurao bolji standard i životni uvjeti s ciljem stvaranja radnih mjesta u funkciji demografske obnove županije, zaključio je Jelić u ovoj brošuri.
U Karlovačkoj županiji ništa sporno ne vide što je Preglednik na adrese građana stigao desetak dana prije mjesnih izbora, već dapače, zahvaljuju KAportalu na interesu za njihovu brošuru koja je, kaže nam županijski “protokolarac” Bernardno Pahor, sažetak rada i aktivnosti Karlovačke županije, odnosno „prozor“ prema stanovnicima naše županije.

– Svakako ćemo i ubuduće više izlaziti u javnost s promocijom projekata „407 za 047“ koristeći i ostale vidove promocije zbog sve učestalijih upita građana, a upravo naša zadaća ih je informirati i što bolje upoznati s radom i realizacijom projekata na njihovom području. Cilj je naš rad učiniti što vidljivijim i transparentnijim prema javnosti. Moramo naglasiti kako su 407 projekata u programu “407 za 047” iznjedrili upravo sami stanovnici gradova i općina Karlovačke županije. Zacrtali smo našu viziju koju metaforično nazivamo „servis servisa“ i to znači da smo na usluzi ne samo građanima nego i lokalnim jedinicama. Na nama je da se bavimo kvalitetom života prepoznatoj kroz radna mjesta, brojne turističke potencijale i da s jednom novom orijentacijom prema društveno – socijalnoj osjetljivosti čuvamo prirodu u održivom razvoju te da smo posvećeni odgoju i obrazovanju mladih ljudi, kažu nam u Županiji te dodaju da je u pripremi i novi materijal u naknadni od 2.500 komada.
Od Pahora, međutim, nismo dobili podatak koliko je ova publikacija koštala nas porezne obveznike. (kaportal.hr)