Aktualno Županija

DRAMA U DUGOJ RESI Traje borba s vatrenom stihijom u pogonu bivše Pamučne industrije – gusti crni dim vidi se i iz Karlovca

U akciji gašenja požara pogona bivše tvornice Pamučne industrije uključeni su svi DVD-a s područja Duge Rese a u pomoć je odmah pohitala i karlovačka Javna vatrogasna postrojba.

Kako saznajemo, akcija gašenja je u tijeku i vatrogasci pokušavaju presjeći požar i zaustaviti širenje, no po neslužbenim informacijama s mjesta događaja vatra se proširila i na krov druge zgrade. Na terenu su i gradski dužnosnici, a gradonačelnik Tomislav Boljar rekao je da je prvo najvažnije da se požar ugasi. O uzrocima požara, kaže Boljar, zasad se može samo nagađati.

U zgradi koja je planula navodno nije bila uključena struja pa možda to i nije uzrok, no u zadnje vrijeme je dosta ljudi u nju neovlašteno ulazilo, pa moguće da je netko ostavio vatru ili bacio opušak što bi bilo dovoljno da dođe do prave katastrofe. Gusti dim i dalje suklja nad Pamučnom, a vidi se čak i iz Karlovca.

Kako doznajemo od zapovjednika Vatrogasne zajednice D. Resa Josipa Zlatunića, u 18.20 požar koji je izbio u nekadašnjem pogonu Dorade stavljen je pod kontrolu kako se vatra ne bi proširila na susjedne objekte.
– Vatra je opkoljena. Upravo se postavljaju agregati kako bismo povukli vodu iz Mrežnice za gasenje jer vatra izbija na krovu. U gašenju sudjeluje JVP Karlovac, DVD Hrnetić – Novaki i sva tri dugoreska DVD-a. (kaportal.hr) (foto: kaportal.hr)