Aktualno Županija

Produžen rok za završetak radova, ulice i dalje zatvorene: Radovi u Radićevoj i na Rakovcu trebaju završiti do 27. travnja

Iako je u nekoliko navrata najavljivano da će radovi na rekonstrukciji dijela ulica Radićeva i Rakovac biti završeni do 1. travnja, odnosno, desetak dana kasnije, taj je rok probijen, a novi određen do 27. travnja.

Potvrdili su nam to u gradskoj upravi, napominjući da je u promet za sad puštena dionica preko novog rotora, odnosno, Domobranska – rotor – Školska sportska dvorana, te da izvođač radova za kašnjenje neće plaćati penale.

– U tijeku je izvođenje radova na križanju Kurelčeve, Radićeve i Smičiklasove ulice gdje se radi na prespajanju vodovodnih instalacija. Predviđen rok za te radove je 13 dana. Istovremeno se radi na potezu Tuškanova – Ulica Rakovac – Ulica Izidora Kršnjavoga – Ulica 13. srpanj. Završetak svih radova se planira do 27. travnja do kada je i nadzorni inženjer temeljem zahtjeva izvođača radova produžio rok za izvođenje, sukladno tome za sada ne postoji zakonska osnova za obračun penala, kažu u Gradu, napominjući kako je na gradilištu svakodnevno stotinjak radnika s mehanizacijom.
Radovi na rekonstrukciji kanalizacije, izgradnji magistralnog i vodoopskrbnog cjevovoda, izgradnji kabelske kanalizacije, rekonstrukciji nogostupa i prometnice, te izgradnji rotora kod Sportske dvorane, sadnji 62 stabla i hortikulturnom uređenju, od križanja Radićeve i Kurelčeve do skretanja za Gornje Mekušje, započeti su 1. rujna lani. Vrijedni su 15,1 milijun kuna.

Veliki rotor kod Sportske dvorane je ipak otvorena ali za promet u samo jednom smjeru – iz Domobranske prema hotelu Korana i obrnuto. (kaportal.hr)