Aktualno OG sada Ogulin

Odbačeno smeće u Dugavama

Skoro svakodnevno naši nam se sugrađani i čitatelji javljaju sa raznim problemima i nepravilnostima na koje nailaze u svojoj svakodnevici. Tematike tih problema su različite, a različiti su i akteri ili počinitelji nepravilnosti na koje se naši čitatelji žale. OGportal uvijek nastoji obraditi takve pritužbe i reagirati na primjeren način. Nastojimo izbjeći direktna prozivanja počinitelja ili krivaca, u želji da ukažemo na problem i time pokušamo utjecati na svijest građana, da se takve, loše stvari, više ne događaju. U tom smislu objavljujemo i ovaj članak koji govori o odbacivanju smeća u prirodi.

Informacija je i ovaj put stigla od naših čitatelja, u obliku dopisa potkrijepljenog fotografijama. U informaciji piše: ” Poštovana redakcijo, znam da se bavite i ovakvim stvarima, pa evo još jednog primjera nesavjesnog odlaganja otpada blizu pročiščavača otpadnih voda grada Ogulina. Šetajući ovim putem vidi se kako građani ostavljaju puno smeća, no ovih dana je osvanula nova hrpa i to sa adresom, pretpostavljam, vlasnika ovog otpada i dječjim crtežima kćeri dotičnog gospodina. Jako me boli kada vidim blizu svog mjesta stanovanja ovako ružne prizore i želio bih ovom prilikom apelirati, u ime Lomošćana, uz vašu pomoć kao medija, da se nekako spriječi daljnje odlaganje otpada na ovom području. Znam da su i lovci vrlo aktivni na tom prostoru i imaju kamere, pa možda bi i oni mogli nekako sudjelovati u tome. Dublje u šumi i uza cestu ima još ovakvih primjera odlaganja otpada, a ja vam šaljem današnje fotografije.

OGportal objavljuje dio primljenih fotografija, uz napomenu da smo “zacrnili” imena na računima koji se nalaze među odbačenim smećem, s nadom da će sugrađanin koji je smeće odbacio,  sam uvidjeti da to nije u redu, te ga ukloniti.