Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – loše

Neke stabilizacije vremena još uvijek nema na vidiku.

I dalje nas prati kišovito i prohladno vrijeme. Ponegdje se i zabijelilo kao na primjer u Saborskom gdje je temperatura bila nula stupnjeva (foto: Marija Mihalić Matovina). Cijeli petak temperatura u Ogulinu se kretala oko tri Celzijeva stupnja, a puno bolje neće biti ni za vikend.
Za vikend očekuje se oblačno vrijeme uz oborine. Uz kišu može biti i snijega te postoji mogućnost za stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Puhat će slab i umjeren vjetar sjevernih smjerova. Temperatura zraka kretat će se između 0°C i 6°C.

U subotu u unutrašnjosti pretežno oblačno, ujutro ponegdje s maglom. Povremeno kiša, u višim područjima i susnježica i snijeg, glavninom u prvome dijelu dana. Na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz mogućnost za kišu i grmljavinu ponegdje na jugu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu slaba i umjerena, uglavnom podno Velebita mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a na jugu jugo i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, u gorju malo niža, a na Jadranu između 7 i 12 °C. Najviša dnevna većinom od 5 do 11, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Nedjelja također kišovita uz ipak nešto manje kiše nego u subotu. Temperature slične subotnjima.