Aktualno Sport

Rukometašice na 19. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca

Djevojčice ŽRK Ogulina rođene 2008. godine i mlađe, sudjelovale su danas na 19. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Karlovca, u konkurenciji 32 ekipe iz cijele Hrvatske.
Djevojčice su postigle stopostotni učinak u razigravanju i u grupi, te pobijedile ekipe Udarnika iz Velike Gorice rezultatom 11:3, Rudar iz Labina 6:4, Valpovke 10:7.
Osvojeno je 1. mjesto u grupi i plasman dalje u veliko finale turnira. U ovom razigravanju naše djevojčice odigrale su jako lijepe utakmice , u kojima su uživale igrajući mali rukomet, bez pretjeranih grubosti i u fair play ozračju. U 1//8 finala protivnice su im dobro poznate, izuzetno grube i fizički jače Umažanke. Nakon izuzetno „ružnih“ hrvačkih zahvata, teških prekršaja od strane protivnica, utakmicu su izgubile rezultatom 6:4.
Ovim porazom ispada se iz daljnjeg natjecanja, a ekipe koje su izgubile u 1//8 finala ne igraju više utakmice, pa se samim tim ne zna ukupni poredak.
Na ovakvim turnirima veliku ulogu igra sreća u kojoj se grupi nalazi ekipa i sa kojom grupom se križa, tako da se već na samom startu može desiti da bolje ekipe ispadnu.
Za ekipu Ogulina igrale su Lana Magdić 14 golova, Iva Čajić 8 golova, Lea Blašković 7 golova, Matea Bokulić 1 gol, Melani Mihaljević 1 gol, Gabrijela Luketić, Morena Mudrić, a branile su odlične Kiara Salopek i Lorena Capan.
Ekipu je vodila trenerica Vesna Ceranić. (V.C.)