Aktualno OG sada Ogulin

72. redovna izvještajna skupština Lovačkog društva Kuna Drežnica

U nazočnosti  80-ak članova Lovačkog društva Kuna Drežnica održana je 72. redovna izvještajna skupština. Nakon usvajanja dnevnog reda i odabira radnog predsjedništva, predsjednik društva Nenad Vukadinović podnio je izvještaj o radu u 2018. godini i predstavio plan rada za 2019. godine. Blagajnik društva Milan Maravić podnio je izvještaj o financijsko materijalnom poslovanju i financijski plan za 2019. godinu, a lovnici Dušan Maravić i Đurica Maravić  izvještaj o radnim i lovnim aktivnostima u dva lovišta kojima gospodari Lovačko društvo Kuna Drežnica.

Disciplinska komisija u prošloj godini nije imala posla, a Nadzorni odbor je poslovanje društva ocijenio pozitivno.Na skupštini su lovcima uručene zahvalnice, priznanja i plakete.  Zahvalnice su dobili Maravić Petar, Tatalović Boško, Pavlaka Vladimir, Tomić Rade, Bates Boris, Maravić Nedeljko, Tatalović Alen, Matić Milan, Matić Nikola, Pletikosić Marko, Ivošević Spase, Trbović Bogdan, Radojčić Spase, Radović Velljko i Mamula Željko. Brončanu plaketu dobili su Radulović Stojan i Radojčić Milan, srebrnu Tepavac Tihomir, a zlatnu Stjepan Tomić i Petar Mamula.

Tijekom rasprave o izvještajima lovci su istakli problem prisutnosti migranata u lovištima, uništavanje imovine lovačkog društva kao i trošak osiguranja od naleta vozila na divljač, iako društvo ne bilježi štete tog oblika. Prisutnim lovcima riječima podrške obratili su se predsjednik LD Klek Ogulin Elvis Vučić, predsjednik LU Mala Kapela Dražen Vučić, predsjednik LD Srnjak Zagorje Zdravko Bertović i upravitelj šumarije Drežnica Darko Vukelić.

Hrvatski lovački savez na prijedlog Lovačkog društva Kuna Drežnica odlikovao je Odlikovanjem 3. reda Gorana Trbovića. Odlikovanje HLS-a 2. reda dobio je Maravić Milan, a Odlikovanja HLS-a 1. reda dobili su Mamula Milan i Ivošević Milan. Po završetku skupštine lovci su ostali na lovačkom druženju uz tradicionalni lovački gulaš.