Ivan Vuković:”Nije bilo razloga da sva trojica predloženih ne dobiju priznanje”

Kao što smo već objavili, danas je održana sjednica Županijske skupštine, koju su vijećnici SDP-a napustili, revoltirani odlukom većine u Odboru za dodjelu javnih priznanja da se generalu Petru Stipetiću  posthumno ne dodijeli županijsko priznanje za životno djelo.

Prijedlog za dodjelu priznanja u županiju je uputio gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, no većina u Odboru za dodjelu priznanja ga nije podržala. Naime, kako doznajemo, 1 član SDP-a glasao je za Ivana Štajduhara, a drugi za generala Stipetića. No, 7 članova Odbora iz redova  HDZ-a prijedlog ogulinskog gradonačelnika nisu podržali, pa će priznanje dobiti drugi Ogulinac, Mirko Brozović.

Za sve one koji nisu bili među onih 13-oro!  koji su u tom trenutku uživo na youtubu pratili sjednicu Županijske skupštine, donosimo kraći video zapis:

 

Ivan Vuković za OGportal je izjavio da ga je rastužilo to što su HDZ-ovci  glasovali kontra našeg generala Stipetića.

“To je žalosno. On je dao nemjerljiv doprinos i Hrvatskoj i našoj županiji. Dao ga je i Ivan Štajduhar kao načelnik policijske uprave u ratno doba. Dao ga je i Mirko Brozović i kao obrtnik i kao darivatelj krvi. Nije bilo razloga da priznanje ne dobiju sva trojica”-izjavio je Vuković.

 

 

 

 

Facebook Comments