Aktualno Županija

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 15 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 59 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 10 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 132 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,79 promila dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naselja bila 217,8 km/h.

U proteklom tjednu na području Karlovca i Duge Rese uhvaćene su dvije osobe koje su ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

Naime, utvrđeno je da je 30-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija. Prilikom upravljanja vozilom, obzirom da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sišao na zelenu površinu gdje se i zaustavio. Vozač je unatrag tri godine u tri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja te je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 14.500 kuna.

Za 52-godišnjeg vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,88 promila te izlaskom iz zavoja nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na kolniku uslijed čega je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Kako je utvrđeno da je unatrag tri godine u jednom slučaju već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 8.100 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci.