SDP-ovci napustili sjednicu Županijske skupštine: “Ovako ajatolah Jelić upravlja Županijom! Zar general Stipetić nije zaslužio priznanje?”

– Učinili smo to revoltirani metodologijom kojom se donose odluke o javnim priznanjima jer se to čini isključivo preglasavanjam umjesto konsenzusa! Ovo je protest da skrenemo pažnju javnosti kako ajatolah Jelić upravlja Županijom! Sramota! Zar hrvatski general kojem je srpski predaju potpisao na haubi nije vrijedan priznanja Karlovačke županije? Vjerojatno zato što nije išao dovoljno dugo na vjeronauk, izjavio je za KAportal Ivan Vuković (SDP), potpredsjednik Županiijske skupštine, objašnjavajući zašto su vijećnci njegove stranke napustili sjednicu za točke o dodjeli županijskih javnih priznanja.

Kazao je kako je povjerenstvu za dodjelu priznanja pristiglo više pravovaljanih prijedloga, a među njima i oni o dodjeli priznanja za životno djelo posthumno generalu Petru Stipetiću, Ogulincu, te Karlovčaninu Ivanu Štajduharu. Ne vidi niti jedan razlog zašto nisu prihvaćeni, pa umjesto jednog priznanja dodijeljena dva ili više.

– Ako ima više kvalitetnih kandidata kojima možemo dati priznanja za životno djelo, nigdje ne piše da ih ne možemo dati za više ljudi. Jednako su vrijedni i Ivan Štajduhar i general Petar Stipetić i Mirko Brozović. I onda je HDZ trebao s nama sjesti i razgovarati, a ne preglasati jednog člana SDP-a u povjerenstvu i onda reći da je to višestranačko povjerenstvo za dodjelu priznanja. Ne može tako! Mogli su podijeliti dva priznanja. Mislim da je Petar Stipetić kao najjači hrvatski general zaslužio priznanje. I Ivan Štajduhar, za kojeg su prijedlog dvaput preglasali, preglasavanja kao metode je dosta! O takvim stvarima treba razgovarati i konsenzusom donositi odluke, rekao je Vuković.
Na sjednicu na kojoj se o dobitnicima javnih priznanja raspravlja SDP se neće vratiti, na svečanu sjednicu Županijske skupštine u povodu Dana županije na kojoj će, između ostalog, javna priznanja biti uručena će doći. (kaportal.hr)

Facebook Comments