Aktualno OG sada Ogulin

“Aktualac” i izbor članova odbora, komisija i povjerenstava

U poslijepodnevnim je satima održana druga sjednica Gradskog vijeća. Već po običaju, prva točka je bila Aktualni sat, na kojem je  5 vijećnika imalo 9 pitanja. Milan Sabljak (HDZ) zanimao se u kojoj je fazi dovršetak radova Hačko-Bolnička i otkup zemljišta od obitelji Kopšiva. Također ga je zanimalo kakvi analizu namjeravaju raditi u Vodovodu i kanalizaciji. Tomislav Lipošćak(HDZ)  osvrnuo se na skidanje križeva i slika pokojnog predsjednika Tuđmana na nekim izbornim mjestima, ali i za ugovor grada i OGportala. Zlata Kurelac (HDZ) zanimala se za pojedine proračunske stavke  i subvencije grada za štandove poljoprivrednicima. Hrvoje Magdić  (HDZ) ukazao je na nepropisno parkiranje neodgovornih vozača kod skretanje na Škrile i pitao za mogućnosti za financiranje udruga.  Siniša Ljubojević (DSS) osvrnuo se na problem neproduživanja ugovora o radu jednoj osobi srpske nacionalnosti u SKG-u.

U svojim odgovorima gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) je naglasio da se završetak treće faze radova na rekonstrukciji ceste Hačko – Bolnička očekuje za 20-ak dana, a četvrta, završna faza iduće godine. Ujedno je poručio Sabljaku da se sad ispravljaju greške bivše vlasti po pitanju otkupa zemljišta.

Lipošćaku je odgovorio kako zakon regulira što sve može biti istaknuto na biračkom mjestu, te da je informiranje građana putem medija  u posljednje dvije godine na većoj razini, ali s daleko manjim troškovima nego prije. Gradonačelnik Domitrović najavio je više sredstava za rad udruga, te poručio Ljubojeviću da on kao gradonačelnik ne broji krvna zrnca i ne daje otkaze.

Uslijedio je izbor za 12 radnih tijela Gradskog vijeća, odnosno raznih odbora i komisija. Evo tko je sve i u koji odbor izabran:

Odbor za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost: Andreja Trdić Tonković, Gordana Puškarić, Ljiljana Gračanin, Marija Meašić-Bitunjac i Marija Brozović.

Odbor za financije i gradski proračun: Željko Tonković, Petra Milanović, Nataša Todorović, Zlata Kurelac i Nikolina Radulović.

Odbor za međunacionalne odnose:Ranko Višnić, Danijel Zrnić, Dragana Stojanović, Milorad Šegan i Siniša Jaković.

Odbor za gospodarski razvoj Grada: Zlatko Mrvoš, Nevenka Dujmić, Darko Vukelja, Milan Sabljak i Tomislav Lipošćak.

Odbor za graditeljstvo i prostorni razvoj Grada te promet i veze: Nikola Požega, Kruno Turković, Dragomir Jakšić, Ivan Vučić i Nenad Vukadinović.

Odbor za društvene djelatnosti: Jurica Pribanić, Dalibor Salopek, Đorđe Tomić, Hrvoje Magdić i Anđelka Salopek.

Komisija za imenovanje ulica i trgova: Ivan Vuković, Miodrag Matijašić, Momir Jakšić, Miko Tonković i Krunoslav Salopek.

Odbor za umirovljenike: Momir Jakšić, Petar Brozović, Dušan jančić, Milan Hudurović i Anton Matjanec.

Odbor za branitelje: Renato Glavaš, Kruno Badanjak, Milan Poljak, Ivica Paušić i Mateja Luketić.

Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda: Željko Gračanin, Dubravka Salopek, Vladimir Kubelka, Rajko Kosanović i Mirna Ceranić.

Komisija za privremeno korištenje  stanova Grada Ogulina: Dalibor Domitrović, Valentina Crnjaković Vuković, Davor Stipetić, Goran Vukelja i Sanja Tomić, dok su njihovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja, Dragana Gašparović, Marijana Džankić, Vladimir Mamula i Vesna Cindrić.