“Župan Jelić hvali se onime što ne radi!”

Način na koji župan Damir Jelić vodi ovu županiju, bila je tema tiskovne konferencije koju su u Ogulinu danas održali saborski zastupnik SDP-a Damir Mateljan, predsjednik Županijskog SDP-a Ivan Vuković i dogradonačelnik Ogulin Daniel Vukelja.  Sva trojica ocijenili su  da se župan hvali onime što ne radi, jer se većina projekata “407 za 047” realizira od strane gradova i općina, a ne županije. Stoga je Ivan Vuković naveo konkretne primjere:

 

Naša županija vrlo loše stoji u povlačenju sredstava Europske unije, a višak od 25 milijuna kuna iz prošle godine opet usmjeravaju na Babinu goru, a mogli su ga, primjerice, utrošiti na prijevoz učenika. Sve to Vuković je nazvao “bacanjem prašine u oči” i stoga proračun, na sjednici Županijske skupštine, nisu podržali.

Damir Mateljan naglasio je da Damir Jelić županiju vodi kao predsjednik županijskog HDZ-a, a ne kao župan. Evo što je rekao:

Damir Mateljan je nezadovoljan i novim zakonskim rješenjima, kojima država uzima dio poreza na dohodak najsiromašnijima, a to su brdsko planinska i područja od posebne državne skrbi, te se nada da će građani shvatiti tko ih u županiji  “vuče za nos”.

Daniel Vukelja također je naglasio kako HDZ želi prikazati da je projekt gradnje novog vrtića u Ogulinu njihova zasluga, što nije točno:

Na tiskovnoj je naglašeno kako se svečane sjednice skupštine trebaju održavati u Zorin domu, a ne u pastoralnom centru i kako župan Jelić  time pokazuje  da želi kontrolirati  i politički i vjerski život. Stoga ga je Vuković na sjednici Županijske skupštine nazvao ajatolahom, objasnivši i razloge zbog kojih su napustili sjednicu skupštine, a to je dodjela javnih priznanja za životno djelo. Podsjećamo, voljom HDZ-ove većine u Povjerenstvu za dodjelu priznanja, ono će biti uručeno Miri Brozoviću, ali ne i pokojnom generalu Petru Stipetiću i Ivanu Štajduharu, koje su predložili ogulinski gradonačelnik Domitrović  i predstavnici SDP-a.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments