Aktualno OG sada Ogulin

“Poštovani gospodine Lipošćak, kontaminirali ste Uskrs”

OGportal je u petak, 19. travnja objavio  priopćenje Gradskog odbora HDZ-a, na koji je jutros stiglo reagiranje gradonačelnika grada Ogulina i predsjednika SDP-a Ogulin Dalibora Domitrovića. On u njemu navodi:
“Nakon što smo proslavili najveći kršćanski blagdan Uskrs, moram reagirati na priopćenje GO HDZ-a Ogulin koje je objavljeno 19. travnja na Veliki petak, a potpisano od Tomislava Lipošćaka predsjednika GO HDZ-a Ogulin.
U priopćenju se nekoliko puta spominje moje ime i nameće mi se uklanjanje slika Franje Tuđmana prvog hrvatskog predsjednika i križeva, kao simbola kršćanstva, na biračkim mjestima u vrijeme prijevremenih lokalnih izbora 10.ožujka 2019. godine.
Poštovani gospodine Lipošćak, prije svega morate znati da je uređenje biračkog mjesta definirano člankom 70. stavak 3. Zakona o lokalnim izborima
(3) U prostorijama u kojima će se glasovati mogu se isticati državni simboli u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i Zakonom o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske. U istim prostorijama mogu se isticati i obilježja županija, gradova, odnosno općina u skladu s njihovim statutima.
Istim zakonom, člankom 48. definirano je da Državno izborno povjerenstvo brine o zakonitoj pripremi i provedbi izbora. Nadalje, za zakonitu provedbu izbora po hijerarhiji je odgovorno Županijsko pa Gradsko izborno povjerenstvo i na kraju Birački odbor na čelu sa predsjednikom biračkog odbora.
Iz svega navedenog vidljivo je da gradonačelnik ne može niti na koji način utjecati na uređenje biračkog mjesta i odgovorno tvrdim da od nikoga nisam tražio uklanjanje nikakvih simbola niti slika na biračkim mjestima, a pretpostavljam da je sve moguće provjeriti iz zapisnika Gradskog izbornog povjerenstva.
Poštovani Gradski vijećniče i saborski zastupniče Lipošćak, pustite dr. Franju Tuđmana neka mirno počiva u kraljevstvu nebeskom, pustite ideologije neka ih razmatraju stručnjaci, pustite prošlost i bavite se sadašnjošću i budućnošću, bavite se onime za što su vas birali građani. Neka svoju vjeru žive vjernici i ne kontaminirajte im blagdane, jer u danima Svetog trodnevlja – vi o Tuđmanu, biračkim mjestima i ideologijama. Pustite to, i krenimo već jednom naprijed u rješavanje problema naših građana. S poštovanjem, Dalibor Domitrović”.