U prva četiri mjeseca novi porast turističkih noćenja u Karlovcu, više ih je bilo i za uskršnje blagdane

Uskršnji blagdani već su tradicionalno u znaku prvog većeg dolaska turista na hrvatsku obalu, no uz morske destinacije čini se da je i sve više onih koji se odluče blagdane provesti u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a tu sve solidnije stoji i Karlovac.

Brojke još uvijek nisu prevelike, no sada su već primjetne pa je tako ove godine u vrijeme uskršnjih blagdana grad na četiri rijeke posjetilo 593 stranih turista, a ostvareno je 795 noćenja. Velik je to porast u odnosu na prošlu godinu, odnosno oko 43% turističkih dolazaka više i 53% noćenja više nego lani. Porast se najočitije vidi na talijanskim turistima, inače nekada vrlo čestim gostima našeg grada – prošle godine u ovo doba u Karlovcu su boravila samo tri, a ove godine 69, koji su ostvarili 122 noćenja.

I cjeloviti ovogodišnji rezultati su pozitivni, iako je na području cijele Hrvatske početak godine turistički bio vrlo slab. Ipak, Karlovac je nastavio već nekoliko godina kontinuirani rast broja gostiju i broja noćenja pa je tako zaključno sa 24. travnja zabilježena brojka od 7.963 turista, koji su ostvarili 12.053 noćenja. Riječ je o porastu dolazaka 11,5% te porastu noćenja od 13 posto.
Najveći je porast broja turista iz Italije, Kine i Ukrajine, a od zemalja iz kojih dolazi znatniji broj gostiju nešto je manje nego lani bilo samo Nijemaca (oko 5% manje nego prošle godine u istom razdoblju). (KAportal)

Facebook Comments