Karlovačka županija danas slavi svoj Dan županije: Svečana sjednica u Pastoralnom centru, dolaze predsjednica RH i premijer

Karlovačka županija danas slavi svoj Dan županije, a svečana sjednica Županijske skupštine bit će održana u vjerskom objektu, Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta sv. Josipa.

Kad je novoizabrani župan Dan županije prebacio s 13. travnja na 1. svibnja, dan kad cijeli svijet obilježava Praznik rada a vjernici i blagdan Sv. Josipa Radnika, većina je pomislila da će slavlje u Pastoralnom centru biti samo jednokratno, te se narednih godina vratiti u Zorin dom. No to se nije dogodilo pa će i danas brojni gosti iz zemlje i inozemstva, pa i najviši državni dužnosnici, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković biti gosti u Centru na Dubovcu.

Svečanost, javili su iz protokola Karlovačke županije, započet će u 8.45 polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred križem Nacionalnog svetišta. Nakon polaganja vijenaca služit će se Sveta misa u crkvi Svetog Josipa, a u 10 sati će se u Pastoralnom centru Nacionalnog svetišta održati Svečana sjednica Županijske skupštine.
Tom će prigodom predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić i župan Damir Jelić dodijeliti Javna priznanja Karlovačke županije. (kaportal.hr)

Facebook Comments