Aktualno Županija

U samo sat vremena više od 300 Karlovčana potpisalo zahtjev za referendum o mirovinskoj reformi

– Do 11. svibnja sindikalci će prikupljati potpise u svim gradovima i općinama

– Odaziv je, kao što smo i očekivali, odličan: u samo sat vremena zahtjev je na jednom mjestu potpisalo više od 300 građana, kazao nam je Nikola Badovinac, glavni županijski koordinator Inicijative 67je previše, nepuna dva sata nakon početka prikupljanja potpisa za referendum za promjenu mirovinske reforme.

Počelo je danas u cijeloj zemlji, u Karlovcu na štandovima na tržnici, Korzu i kod spomenika žabi, a trajat će sve do 11. svibnja. Do tada će sindikalni aktivisti obići po nekoliko puta sve gradove i općine u Karlovačkoj županiji i omogućiti građanima koji žele da potpišu peticiju. Osim na javnim mjestima, činit će to, u dogovoru sindikata i poslodavaca, i ispred tvrtki, bolnica, ustanova…

– Želimo smanjiti radni vijek na 65 godina, želimo da se ukine penalizacija za prijevremene mirovine i vjerujem da ćemo u tome uspjeti i prikupiti više od 600.000 potpisa, kazao je Badovinac i napomenuo da će mjesta prikupljanja potpisa dogovarati “u hodu” i o tome građane obavještavati na vrijeme. (kaportal.hr)