Aktualno Županija

U Dugoj Resi grade se novi nogostupi: U Riječkoj uskoro počinju radovi, a u Belavićima se prikupljaju suglasnosti vlasnika zemljišta

Kako bi se osiguralo što sigurnije kretanje pješaka, a posebice djece, Grad Duga Resa odlučio je krenuti u gradnju novih nogostupa. Za prvi, na području Mjesnog odbora Stara Sela, odnosno nogostupa koji će ići od Trga Nikole Šubića Zrinskog kod kućnog broja 19 pa Riječkom ulicom do kućnog broja 17. u tijeku je postupak za izbor izvođača radova, a odmah pitom krenut će i izgradnja. Zahvatom će biti obuhvaćena rekonstrukcija lijeve strane pokosa i platoa u nogostupu širine 1,60 metara, a ukupna duljina nogostupa iznosit će 314 metara.

Podsjetimo, ovi poslovi bili su planirani još prošle godine, no zbog projektantskih propusta, izgubljeno je vrijeme, pa je građevinska dozvola stigla tek u veljači ove godine. Radovi čija vrijednost je procijenjena na oko 495 tisuća kuna bez PDV-a trebali bi otpočeti vrlo skoro.

Istovremeno, u tijeku su pripreme za izgradnju nogostupa, odnosno šetnice od Belavića prema Dugoj Resi, odnosno spoju s postojećim nogostupom u Svetom Petru Mrežničkom. (kaportal.hr)