Nakon “faceliftinga” Ulice Rakovac trebat će se pozabaviti i građevinama uz nju – neke su u očajnom stanju i prava “šaka u oko”

Nakon što konačno završe radovi na asfaltiranju Ulice Rakovac, stanovnici ove gradske četvrti će odahnuti jer više mjeseci prometnih gužvi kroz Tuškanovu i Izidora Kršnjavog i obilaženja već im je preko glave.

Na ulicu u novom ruhu, od kružnog toka do križanja kod koranskog mosta svi će se brzo naviknuti, no na prvi dojam vidi se da će tek onda ostati “stršiti” nekoliko devastiranih zgrada koje su već desetljećima “šaka u oko” ovog dijela grada.

Tu je prva “teslina kuća” pored karlovačke Gimnazije. Kako izgleda mogla bi se svaki čas valjda mogla urušiti sama od sebe. Po gradskim planovima, ruševna kuća bi trebala biti rekonstruirana, te uklopljena u supermoderno zdanje budućeg Nikola Tesla Experience Centra za koji se, ne zna kada biti sagrađen, posebno ako izostane potpora iz fondova Europske unije koja se očekuje.
Radnici su postavili završni asfaltni, ulica je dobila signalizaciju i strojevi se polako pakiraju s ove lokacije. Na “teslinoj kući” i dalje stoji okačena obavijest za “poziv na uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju građevine javne i društvene namjene – edukativnog centra i izložbenog prostora s pratećim sadržajima”. Ruševina pored Gimnazije možda i ima neku budućnost, no u nizu ima još nekoliko kuća kojima se raspadaju fasade i prijete prolaznicama, pa i onih koji su odavno napuštene i u pozamašnoj fazi devastacije, tako da je teško za očekivati da će uskoro dobiti stanare.

Rakovac je dobio novu infrastrukturu ispod i iznad zemlje, a sad je na redu da se krene i u rješavanje rugla s lijeve i desne strane ulice. (kaportal.hr)

Facebook Comments