Aktualno OG sada Ogulin

U kombiju za osmero, voze 11-oro učenika!

Na upit nekolicine roditelja, naših čitatelja (podaci poznati redakciji)  koji su nam se požalili na prijevoz učenika u škole, odlučili smo opet “otvoriti” ovu temu, jer su nas upozorili na nepravilnosti jednog odabranog koncesionara, tvrtku Knežević.

U Ogulinu je, podsjetimo,  problem nastao početkom ove školske godine, kada su  na temelju odluke Karlovačke županije, za prijevoz učenika odabrana dva koncesionara. Jedan za prijevoz učenika srednjih, a drugi za prijevoz učenika osnovnih škola. Ta je odluka uzrokovala niz problema.

Kako doznajemo, tvrtka Knežević prevozi djecu osnovnih škola u kombijima koji mogu primiti najviše njih osmero, a dobili smo snimku iz koje se jasno vidi da ih je u kombiju bilo 11-oro! U kombiju su stisnuti ko “sardine” pa oni manji čak sjede u krilu većoj djeci, što se,pak, vidi na fotografiji koju smo također dobili.  Zanimljivo je i da naš izvori tvrde da takvim kombijem djecu ne smije prevoziti, jer za to nije dobio odobrenje županije, već bi to trebalo obavljati minibusom koji može primiti od 9 do 16 putnika, ili autobusom.

Odgovore smo zatražili od Karlovačke županije.