Aktualno Županija

U Dugoj Resi kreću radovi na više lokacija – uređenje kupališta, parka na Tomislavovom trgu i ulaza u Demokratski rasadnik

Naredna dva mjeseca u Dugoj Resi će se provoditi nekoliko radova kojima je cilj uređenje grada i poboljšanje funkcionalnosti, što bi u konačnici trebalo pridonijeti ugodnijem svakodnevnom životu građana.

– Do Dana Grada cilj nam je realizirati nekoliko projekata. Nakon što smo uredili prometnice sad je na redu uređenje parka na Trgu kralja Tomislava, zatim želimo preurediti ulaz u Demokratski rasadnik i dovršiti uređenje kupališta kako bi građani Duge Rese mogli uživati u kupanju i druženju na Mrežnici, rekao je za KAportal dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te na pitanje što je s zelenim površinama, pojašnjava kako su dogovorima s projektantima za hortikulturu oko izrade idejnog rješenja.

– Zelena površina na Trgu Svetog Jurja, odnosno površina ispred Pučkog učilišta i ispred zgrade Gradske uprave odnosno kod semafora, bit će uređene prema idejnom rješenju stručnjaka za hortikulturu. Kad rješenje bude gotovo predstavit ćemo ga javnosti, odnosno Vijeću, a cilj nam je imati gotov projekt do kraja godine koji će onda dogodine biti spreman za provedbu. Želimo imati vizualno i smisleno povezanu, urbanu zelenu površinu u funkciji ljudi, a koja će simbolizirati Mrežnicu i grad Dugu Resu, to je projektni zadatak kojeg smo zadali, obrazložio je gradonačelnik Boljar.
No, neće se raditi samo u Dugoj Resi već i u mjesnim odborima gdje će biti asfaltirane i uređene mnoge prometnice. Prema riječima gradonačelnika Boljara, s tvrtkom Arkada je dogovoreno da do 15. lipnja budu asfaltirane prometnice u svim mjesnim odborima koje su prioritet i moraju biti gotove prije ljeta i sezone, jedna od takvih je cesta prema Otoku ljubavi. Ostale prometnice, gdje primjerice ima problema s oborinskim vodama i slično, moraju biti završene do jeseni.

U uređenje prometnica i parkirališnih mjesta ove godine na području Grada bit će ukupno uloženo oko 1,6 milijuna kuna. (kaportal.hr)