Aktualno OG sada Ogulin

Krivicu će snositi vozač autobusa!

OGportal je u ponedjeljak objavio članak pod naslovom “U kombiju za osmero, voze 11-oro učenika”. Podsjećamo,  tekst je nastao na osnovu  pritužbi roditelja, a  objavljena je i video snimka koja dokazuje da sve to odgovara istini.

Uputili smo pitanje u Prvu osnovnu školu i  Karlovačku županiju, koja je osnivač Prve osnovne škole, a i  sklopila je  ugovor sa obrtom Knežević, zanimajući se znaju li za ovaj slučaj i hoće li nešto poduzeti. Upozorili smo da se  djecu prevozi vozilom koje nije dozvoljeno u natječaju, a osim toga u vozilu se prevozi više djece nego što ono ima sjedala.

Iz Karlovačke županije primili smo odgovor pročelnice Marije Fićurin, a iz Prve osnovne škole dopis koji im je dostavio vlasnik obrta Josip Knežević. Pročelnica Fićurin nam je “pojasnila” zakon, ali konkretan odgovor nismo dobili i nije poznato hoće li županija što poduzeti. Josip Knežević, pak, kaže da za ovaj slučaj  nije znao i odgovornost prebacuje na – vozača.  Navodi i kako do sada nije bilo primjedbi, ali pouzdano možemo reći da ovo nije bilo prvi i jedini put da se učenici ovako prevoze, jer imamo još saznanja i dokaza koji to potvrđuju. Čak doznajemo da je nakon objave članka prijevoz u jutro  počeo  obavljati minubusom, kako je trebalo i prije. Odgovore možete pogledati u nastavku.