Aktualno Županija

“Zvjezdano ljeto” za 440. rođendan Karlovca donosi filmove, predstave, festivale – stižu i Zabranjeno pušenje, Parni valjak, Gibonni…

– Karlovac je i prije imao svoje mjesto u kontinentalnom turizmu, a naša je obveza vratiti ga tamo gdje je bio, ali i napraviti iskorak. Vjerujem da će ova manifestacija biti na zadovoljstvo svih građana i posjetitelja i na ponos svih nas; sve sljedeće će biti izazovnije, ali lakše. Karlovac ovo zaslužuje, poručio je gradonačelnik Damir Mandić na današnjem predstavljanju Zvjezdanog ljeta i zahvalio svima koji ga pripremaju .

Trotjedni je to, iznimno bogat program, u čast 440. rođendana grada, koji će početi Ivanjskim krijesom i koncertom Zabranjenog pušenja 23. lipnja i zavšiti 13. srpnja, na sam rođendan Karlovca. Za to vrijeme, uz krilaticu “440 sati za 440 godina”, Karlovčane i njihove goste očekuje više od 200 programa, na različitim lokacijama u gradu, od Zorin doma, Šanca, Starog placa, obala rijeka, gradskih ulica, Starog grada Dubovca nadalje. Bit će tu koncerata, izložbi, po prvi put i Festival balona pa će biti prilike i za poletjeti -, flaute i gitare, te Međunarodni festival folklora s grupama iz Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Guama, Kine koje će se, osim pjesmom i plesom, predstaviti i svojom kuhinjom i filmovima.
Dnevni boravak na Starom placu trajat će ove godine duže, od 6. do 13. srpnja, donijeti raznolik program i za djecu i za odrasle, a na pozornicu dovesti 11. srpnja Croatina Pink Floyd Show, dan poslije Parni valjak i za rođendan Karlovca Gibonnija. Nastupat će i domaći bendovi, a Karlovčani će i ovaj put imati priliku zaplesati u čast grada na Rođendanskom balu. Prijave 440 parova počinju u lipnju, a detaljne informacije o trodjetnom rođendanskom programu moći će se naći na www.zvjezdanoljeto.karlovac.hr, te Twitteru i FB.
Svi programi su za posjetitelje besplatni. (kaportal.hr)