Aktualno Auto svijet Magazin

Škoda Superb (2021.) bit će Über-Passat!

Nakon izvrsne Scale, češka marka Octavijom i Superbom cilja na premium segment, gdje je prvi Superb iz 1934. već bio…
Nijemci su to već priznali u brojnim usporednim testovima: Škoda Superb može potući ne samo Volkswagen Passat, Opel Insigniju i Ford Mondeo, nego i Mercedes-Benz E-klase.

A sada je već počelo odbrojavanje do dolaska potpuno novog modela, četvrte generacije. Nakon niza ilustracija, u tekstovima u kojima smo objavili najvažnije o novoj ‘češkoj krstarici’, iz Mlade Boleslave upravo je pristigla prva službena ilustracija.

Potvrđuju se visoka, najviša očekivanja od novog modela. Svi koji misle da se u Wolfsburgu boje da će novi Škoda Superb ‘kanibalizirati’ Volkswagen Passat, pa i Audi A4, griješe.

Čelnici Volkswagena upravo žele potaknuti internu konkurenciju, kako bi njihov udarni trojac bio čim jači. A od Superba se očekuje i globalni uspjeh, jer to postaje koncernski glavni adut na kineskom tržištu (u posebno pripremljenoj verziji).

Nakon izvrsnog noviteta Scala, češka marka novim modelima Octavia i Superb sve preciznije cilja na premium segment, gdje je prvi Superb iz 1934. već bio. Prezentacija se očekuje krajem 2020., a novi će model službeno nastupiti na proljeće 2021.

Ovo je jedna od prethodnih, ne baš ‘pogođenih’ vizija, u režiji Auto Bilda. (autoportal.hr)