Aktualno OG sada Ogulin

Dodgeball- američki graničar, od sada i u Ogulinu!

Dodgeball- američki graničar,  novost je ne samo na hrvatskoj, već i na svjetskoj sceni.
Dodgeball se igra između dva tima sa po šest igrača sa svake strane. Timovi mogu biti muški, ženski ili mix. Svaki tim može imati do šest zamjena. Dobna granica je od 16-35+ svatko tko se želi igrati i zabaviti, a neki mogu i dalje profesionalno nastaviti bavljenje ovim sportom.
Igra se sa 5 lopti koje su postavljene na centru terena i za srednju se timovi bore. Ekipa koja osvoji u startu tu loptu je u prednosti i kreće sa napadom.
Pravila su ista kao i kod graničara, osim što postoje 3 linije, samo što je igra puno dinamičnija jer je uvijek 5 lopti u terenu.
Dva su seta po 15 minuta sa 5 minuta pauze između setova.
Teren je veličine 17×8 m sa 3 linije-centralna, linija neutralne zone i napadačka linija.
Naša reprezentacija je već bila na natjecanjima izvan Hrvatske i iz svakog kluba na  natjecanja idu najbolji.
U Zagrebu postoje već 3 kluba, a naš u Ogulinu je četvrti.
“Ogulin je grad rukometaša, dodgeball je zanimljivi i sličan sport u kojem se svi prvenstveno dobro zabave, izgube kile i družimo se te idemo na druženja i natjecanja za sada i u Zagreb, ili oni k nama! Kao trener, upustila sam se u otvaranje kluba za ovaj sport u Ogulinu jer sam sigurna da će iz ovog našeg dijela proizaći najbolji reprezentativci za ovaj sport i da ćemo ga dovesti i u hrvatskoj na svjestku razinu te da će nam dvorane biti pune gledatelja željnih dobre zabave”-rekla je za OGportal inicijatorica Iva Sabolek.