Aktualno Županija

Nova ravnateljica Zorin doma trebala bi biti Irena Božičević, korepetitorica Zore i osnivačica i voditeljica Dječjeg zbora Zorica

Kako neslužbeno saznajemo, ravnateljica Gradskog kazališta Zorin dom po odlasku Srećka Šestana na mjesto intendanta HNK u Splitu, trebala bi postati Irena Božičević, dugogodišnja gradska kulturna djelatnica. Kako se u Karlovcu i na funkcije ravnatelja ustanova pazi na “stranački ključ”, treba napomenuti da je Božičević i članica HDZ-a.

Bez obzira na to, Karlovčani je poznaju ponajviše po svom angažmanu u pjevačkim vodama. Još kao djevojčica pjevala je u Zboru HRT-a i bila članica i voditeljica više zborova i pjevačkih društava.

U karlovačkim kulturnim krugovima ponajviše je poznata kao stručni voditelj Vokalne grupe Karlovčanke, zatim kao voditeljica i jedna od osnivačica Dječjeg zbora Zorica, svojevrsnog podmlatka Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, a kao pjevačica, korepetitorica i pomoćna dirigentica djeluje i u Zori.
Glazbeni voditelj je i u FA Matija Gubec i FA Ivan Mažuranić, ženskoj pjevačkoj skupini „Aurora“, ženskom pjevačkom zboru „Vila“, Klape „Furešti“, Zbora i Zbora mladih župe Sv. Tri Kralja te jedna od osnivačica ZAKUD-a Karlovačke županije.

Konačnu riječ dat će ipak Gradsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici. U svakom slučaju, tko god zamijenio dosadašnjeg ravnatelja čeka ga zahtjevan zadatak nakon što je karlovačko kazalište pod Srećkom Šestanom nakon pola stoljeća oformilo profesionalni ansambl, a profesionalni glumci i jednako tako Dramski studio osvojili niz vrijednih nagrada i priznanja diljem Hrvatske i svijeta. Tu su, dakako, i uvijek visoka očekivanja koja kulturna javnost ima od Zore, ali i Baletni studio, Zorica… (kaportal.hr)