Uskoro otvaranje javnih poziva za energetsku obnovu zgrada uz sredstva EU – tko namjerava, mora što prije krenuti u postupak

Ako se do sada niste prijavili za energetsku obnovu zgrade sufinanciranu iz fondova EU to ćete sad možete učiniti, ali i što prije krenuti u postupak.

Naime, iz Inkasatora javljaju da su svim predstavnicima stanara uputili poziv radi iskaza interesa za energetsku obnovu višestambenih zgrada, a koji do sada to nisu učinili. Obzirom je potrebno određeno vrijeme za pripremu dokumentacije koja se aplicira na natječaj za sredstva iz fondova EU potrebno je već sada krenuti u postupak.

– Različiti upravitelji na jednoj višestambenoj zgradi ne smiju biti prepreka uspješne energetske obnove. Svima nam je cilj suvlasnicima ponuditi rješenja, predočiti nedostatke i prednosti svakoga projekta kako bi na istinitim činjenicama mogli donijeti kvalitetnu odluku koja će utjecati na kvalitetu njihovog stanovanja u budućnosti, kažu u Inkasatoru.
Kao pozitivan primjer navode tri zgrade u Karlovcu koje će uskoro u energetsku obnovu, a upravo se prikupljaju ponude za njihovu izradu energetskih certifikata i projektne dokumenataciju. To su, naime, zgrade u Grge Tuškana 14 i 14A, Sarajevskoj 4 i 4A, Kralja Petra Krešimira 6,6A,8 i 8A. Radi se o zgradama kojima upravljaju tvrtke Inkasator i K-INDEX.

– Ove tri zgrade svjedoče da konkurentni upravitelji uspješno surađuju kada imaju zajednički cilj, a to su interesi suvlasnika. Zajedno služimo suvlasnicima i pomoći ćemo im da ostvare najbolje rezultate uz što manje financijskih sredstava. U sljedećim tjednima objavit ćemo nove pozive koji se odnose na višestambene zgrade kojima u cijelosti upravlja Inkasator te pozivamo sve ovlaštene energetske certifikatore i projektante da prate naše mrežne stranice i predaju ponude, dodaju u gradskoj tvrtki Inkasator. (kaportal.hr)

Facebook Comments