Aktualno OG sada Ogulin

Lučonoša će prevaliti 950 kilometara na putu do Vatikana

Predsjednik Udruge Lučonoše Domovinskog rata, Ante Duvnjak, danas je u sklopu hodočašća Krašić- Vatikan, koje pohodi u čast bl. Alojziju Stepincu, prošao i kroz Ogulin. Za vrijeme kratkog predaha u našem gradu, upalio je svijeću na Trgu hrvatskih rodoljuba u spomen na sve poginule i nestale branitelje. Na hodočašće dugo 950 km krenuo je 8. svibnja, na sam rođendan blaženika, a želja mu je u Vatikan, na prijem Papi, stići 29. svibnja.

Ante Duvnjak Papi nosi sliku Stepinca, poklon župnika iz Krašića koji je sinoć na misi u Oštarijama blagoslovio i pop Ante Luketić. Želi da Papa njegovov put i pokoru shvati na pravi način, te da Alojzija Stpeinca uskoro proglasiti svecem.
Večeras će prenoćiti u župnom uredu u Vrbovskom, sutra u Fužinama, a prekosutra u Rijeci. Napominje da se, u skladu sa svojim mogućnostima, ovom hodočašću mogu pridružiti svi zainteresirani ljudi dobre volje.
Podsjetimo, predstavnike Udruge Lučonoše, u Ogulinu smo imali priliku vidjeti i 2016. godine, kada su također sudjelovali u hodočašću Papi.