Aktualno Gastro Magazin

Pavlova torta

Pavlova torta prozračna je i lagana baš poput izvedbe ‘Smrt labuda’ ruske balerine Ane Pavlove. Donosimo vam jednostavni bazni recept koji možete poslužiti uz neki napitak ili glavno jelo.

Potrebni sastojci za 6 porcija:

Biskvit
bjelanjak, 4
šećer, 5 žlica
jabučni ocat, 1/2 žlice
prašak za pecivo, 1/2
sok od limuna, malo

Krema
mlijeko, 2 dl
puding, 1 od vanilije
šećer, 4 žlice
vanilin šećer, 2
žumanjak, 3
vrhnje za šlag, 3 dl

Upute po koracima:

Biskvit
Bjelanjak istucite u snijeg i postepeno dodajte u njega šećer. Zatim u smjesu umiješajte jabučni ocat, sok od limuna i prašak za pecivo te sve zajedno pomiješajte.
Pripremite lim (promjera 26 cm) i obložite ga papirom za pečenje te u njega ulijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu na 120 ºC oko 90 minuta.

Krema
U malo mlijeka umutite puding od vanilije i žumanjke. Tu smjesu ulijte u preostalo mlijeko i šećer. Sve zajedno stavite na vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Kad se smjesa zgusnula, skinuti ju s vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite šlag od 1 dl vrhnja i umiješajte u ohlađenu kremu. Na ohlađeni biskvit namažite kremu od žumanjaka i premažite s preostalim šlagom. Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji.
Željeno voće narežite na manje komade i posložite ga na vrh torte. Preko voća možete dodati i preljev po želji. U slast! (finirecepti.net.hr)