Aktualno OG sada Ogulin

Izlila se Dobra

Negdje oko 16 sati izlila se rijeka Dobra na DC42 u Ogulinu, ispod Frankopanske kule. Iako su neka predviđanja govorila da to toga možda i neće doći, ipak se dogodilo pa je policja oko 16 sati cestu zatvorila za promet.

Inače, sastanak stožera Civilne zaštite ponovno je održan u 14:00 sati. Tijekom sastanka članovi stožera upoznati su s aktualnim stanjem na terenu, a utvrđen je i plan aktivnosti za sate pred nama. Rečeno je da se maksimalan porast vodostaja rijeke Dobre očekuje do 17 sati  kada bi mogao biti oko 310 cm, ali to ne bi trebalo prouzrokovati veće probleme. Građanima je još jednom poručeno kako razloga za zabrinutost nema, a svima u potrebi na raspolaganju stoje žurne službe. Vreća sa pijeskom ima dovoljno.

Dogovoreno je kako će se slijedeći sastanak Stožera civilne zaštite kada i ukoliko se za to ukaže potreba.

Što se tiče stanja na mjernoj postaji Dobra Turkovići tu je stanje nešto povoljnije, pa iako se još uvijek bilježi rast on se sad ipak izražava u jednoznamenkastim vrijednostima pa je rast u periodu od 15 do 16 sati iznosio samo jedan centimetar dok je u 17 sati napokon zabilježen i prvi pad vodostaja, sa 304 na 303 cm.

Naša ekipa bila je DC42 oko 15 sati i tada smo snimili prvi dio prvog priloga koji donosimo, dok je drugi dio nastao oko 16 sati kada se Dobra izlila.

 

Nakon izlijevanja razina vode na cesti brzo je rasla.