Aktualno OG sada Ogulin

Puhački orkestar DVD-a Ogulin nastupio na 20. Smotri puhačkih orkestara Karlovačke županije

Puhački orkestar DVD-a Ogulin nastupio je u nedjelju, 12.05.2019. na 20. Smotri puhačkih orkestara Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Na smotri su nastupili Puhački orkestar DVD-a Ogulin, Limena glazba Duga Resa i Puhački orkestar grada Karlovca te kao gosti Gradski puhački orkestar Gospić. Prema pravilima Hrvatskog sabora kulture, ove godine na Državni susret puhačkih orkestara idu orkestri A i C kategorije, a u toj konkurenciji je Puhački orkestar DVD-a Ogulin. Nastupe puhačkih orkestara pratio je selektor ispred Hrvatskog sabora kulture Šime Vulelija.
Ogulinski glazbenici izvrsno su odsvirali predviđeni program što je nakon završetka smotre potvrdio i selektor zaključkom o prolasku ogulinskog orkestra u sljedeći krug natjecanja, na državni susret.
Ovogodišnji repertoar našeg orkestra posebno je zanimljiv. Prema pravilima sabora kulture, u kategoriji u kojoj se natječu, ogulinci su imali jednu zadanu skladbu a ostatak zadanog vremena od 10-15 minuta čiste svirke popunili su po slobodnom odabiru ali odgovarajućom težinom izvedbe. Ogulinski orkestar kao treću skladbu izveo je „Kultur“, svjetsku pretpremijeru kompozicije mladog ogulinskog glazbenika Domagoja Vukovića. Domagoj Vuković je student gitare na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, učitelj u glazbenoj školi u Vinkovcima i višegodišnji član Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. „Kultur“ je u originalu Domagojeva skladba za dvije gitare koja je dobila izvrsne kritike kod nas ali i vani. Na međunarodnom natjecanju mladih kompozitora u Moskvi bila je druga najviše ocjenjena kompozicija. Nakon dobrog prihvata kod kritike i publike Domagoj je odlučio „Kultur“ aranžirati i raspisati za puhački orkestar.
Izuzetno ponosni na svojeg Domagoja i njegovu prvu skladbu i aranžman za puhački orkestar, ogulinski orkestar uvrstio je „Kultur“ u program koji izvodi na županijskoj smotri što se pokazalo kao pun pogodak. Ogulinsku premijeru najavljujemo za početak lipnja!!