Aktualno OG sada Ogulin

Danas novo dežurstvo Pravne klinike

Danas  će se u ogulinskoj Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Radost”održati još jedno u nizu dežurstava Pravne klinike u okviru pružanja BESPLATNE PRAVNE POMOĆI.

Pravna klinika je jedinica Pravnog fakulteta u okviru koje studenti pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Klinika u prvom redu daje opće pravne informacije i pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima.  Studenti viših godina Pravnog fakulteta u Zagrebu samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta.

Klinika ima razvijen interni sustav kontrole kvalitete rezultata pa se ne treba plašiti nestručnosti. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.
O tome hoće li klinika prihvatiti rad na njegovom predmetu odlučuje se na sastancima tijela Klinike, na temelju analize slučaja te u skladu s kriterijima za prijem predmeta.

Iz udruge “Radost” poručuju kako su svi građani dobro došli, bez obzira na članstvo u njihovoj udruzi. Dežurstvo započinje od 9 sati, a trajat će do podneva.