Aktualno Sport

Dva svjetska srebra Anamarije Grdić!

13. svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniorke (U-18)

U Češkoj je završeno 13. Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniorke, a u reprezentaciji Hrvatske igrale su dvije kuglačice Ogulina, odnosno riječke Mlake. Na ekipnom prvenstvu Hrvatska je osvojila 5.mjesto, a naše kuglačice bile su najbolje u hrvatskoj ekipi: Anamarija Grdić srušila je 561, a Ivana Neralić 551 čunj.
U disciplini tandem Anamarija i Ivana izgubile su u 1.kolu od austrijskog tandema tek u raspucavanju, jer je u setovima bilo 1:1, a u raspucavanju 24:23 za Austrijanke.
A onda slijedi srebrni put Anamarije Grdić: u disciplini sprint, Anči, kako je od milja zovu u ženskom kuglačkom klubu Ogulin, krenula je silovito, redom je pobjeđivala juniorke Mađarske, dvije Poljakinje, a u polufinalu i Francuskinju. U finalu je Anamarija igrala protiv Mađarice Ane Jeszoviczki, vrlo izjednačeno u prva dva seta, bilo je 1:1, a u raspucavanju je Mađarica ipak bila malo sretnija i spretnija te pobijedila sa 20:18, te se Anamarija okitila srebrnom svjetskom medaljom.
Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva, igralo se pojedinačno. Opet je Anamarija odlično odigrala i srušila 603 čunja, dugo bila vodeća, a tek u samoj završnici prestigla ju je Slovenka Nataša Radić sa 621 čunjem, te je tako Anamarija osvojila i drugu srebrnu svjetsku medalju. Ivana Neralić je sa 578 čunjeva bila vrlo dobra sedma.
U kombinaciji ekipnog i pojedinačnog nastupa, Anamarija Grdić zauzela je 6.mjesto sa 1164 čunja, a Ivana Neralić je bila 14-ta sa 1129 čunjeva.
Tako je ogulinsko žensko kuglanje, zahvaljujući dvije srebrne medalje Anamarije Grdić, nastavilo lijepu tradiciju osvajanja svjetskih medalja, koje traje već 5 godina. (D.P.)