Aktualno Županija

Na sjednici Vlade premijer Plenković pohvalio “sustav obrane od poplave” kojeg nema: Sustav obrane od poplava je jako dobro funkcionirao

Na uobičajenom uvodnom dijelu sjednice premijer Andrej Plenković se osvrnuo na jučerašnji posjet područjima koja se bore s poplavama te je zahvalio nadležnim službama i istaknuo: ”Sustav obrane od poplava je jako dobro funkcionirao u usporedbi s prošlim godinama, osobito u Karlovcu”.

Premijer je istaknuo kao dobru vijest to što se danas smanjuju vodostaji svih rijeka, ali i napomenuo da je vojska u pripravnosti ako bude potrebe.

Podsjetio je i da je sugerirao da se ”u idućem Višegodišnjem financijskom okviru vodi računa o mogućim potporama EU procesu demografske revitalizacije, s obzirom da kod gotovo polovice zemalja članica, uključujući i Hrvatsku postoji negativan trend prirodnog priraštaja”.
Osvrnuo se i na povratak MIG-21 Rudolfa Perešina te je zahvalio svima koji su doprinijeli da bude vraćen u Hrvatsku: ”To je satisfakcija za sve hrvatske pilote i branitelje, ali za obitelj Rudolfa Perešina”.

Plenković je dodao i da nove generacije treba educirati o Domovinskom ratu, a najavio je i da i će ministri uprave Lovro Kuščević i branitelja Tomo Medved biti izaslanici Vlade na komemoraciji u Bleiburgu.
Na 157. sjednici Vlade raspravljalo se o Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju Državnog proračuna RH za 2018. godinu i Nacrtu prijedloga godišnjeg izvještaja o primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu. (kaportal.hr)