Aktualno Magazin Zabava

Roko nije krio razočaranje ispadanjem

VIDEO: ‘TUŽNI SMO, NEKI SMATRAJU DA NIJE BILO FER….’

Roko Blažević u četvrtak navečer nije uspio izboriti finale Eurosonga s pjesmom ‘The Dream’. Premda se većina slaže da je to vokalno bila jedna od najboljih izvedbi, ipak nije skupio dovoljan broj bodova za subotu.
Međutim, hrvatski stožer u Tel Avivu i nakon ispadanja iz daljnjeg natjecanja odlučio se opustiti i zabaviti. Razočaranje i tuga nisu ih spriječili da proslave odlično odrađen posao i pripreme. O tome svjedoče tri video snimke objavljene na službenom profilu hrvatske delegacije na Eurosongu.

  • Usudite se sanjati i kada nije finale! Ljudi hvala svima! Nismo tužni, samo razočarani i plešemo s Azerbajdžanom i Srbijom – napisali su u opisu.

Na snimkama Roko i njegovi plesači Diego Siqueria i Endi Schrotter plešu i zabavljaju se s ekipom, a na jednoj cijela ekipa zajedno pjeva ‘Dalmacija u mom oku’.
proglašenja finalista, novinar Slobodne Dalmacije uhvatio je Roka za izjavu:

  • Ne mogu reći da sam razočaran jer ne možemo biti razočarani. Ostavili smo srce na pozornici i dali sve od sebe. Uživali smo maksimalno i žao nam je da to publika nije nagradila… Još uvijek smatram da smo zaslužili prolazak. Dali smo 300 posto sebe. Siguran sam da će mi se ovo na neki drugi način vratiti. Zahvalan sam cijelom timu i svima koji su me bodrili, od obitelji do prijatelja. Zajedno smo u pobjedi i porazu. Idemo dalje – nasmijao se.

Budući da glasovanje nije bilo moguće stanovnicima Hrvatske, prokomentirao je i taj ‘moment’.

  • Sretan sam jer sam imao podršku cijele Hrvatske. Neki smatraju da je bilo fer, neki da nije. Dok sam čekao rezultate baš sam se osjećao nervozno. Jer ne znaš jesi li na vrhu ili na dnu. Svakako mislim da ovo za nas nije dno nego pobjeda i jedan novi početak. Tužni jesmo, ne mogu reći da nismo i što nismo nagrađeni za trud – zaključio je i otkrio za Slobodnu koji su njegovi favoriti:
  • Favoriti su mi Estonija i Rumunjska. Ostajem u Izraelu do kraja Eurosonga i onda se vraćam u Split. Nadam se nekom dočeku možda. A onda slijedi matura, neki novi glazbeni izazovi i tko zna, možda opet Eurovizija jednom u budućnosti – priča maturant Roko.

Nakon polufinala na svom se profilu na Facebooku oglasio i Rokov mentor, Jacques Houdek.

  • Dragi ljudi, hvala vam svima na podršci i vjeri. Mi smo svi dobro. Naravno, razočarani smo i tužni baš kao i vi, ali smo zajedno, složni kao i do sada. I u pobjedi i u “porazu” – ne damo se! Ponosan sam. Na ovaj nastup večeras, na naš mali “the dream team”, na hrvatsku delegaciju koja se lavovski borila, na izvođačku i autorsku ekipu pjesme The dream, na sve naše anđele kreativce koji su nam pomogli da ovaj koncept ostvarimo i da realiziramo ESC nastup na najvišem produkcijskom nivou.

Najviše ipak, ponosan sam na našeg malog – velikog Roka, koji je cijelo ovo vrijeme boje naše Hrvatske branio iskonskim talentom, umjetnički zaneseno, te iznad svega predano, profesionalno i iskreno.
Sve što ste večeras vidjeli i čuli, plod je našeg zajedničkog višemjesečnog truda, odricanja i rada s jedne, usprkos golemim izazovima koji su pred nas stavljeni s druge strane. Sve te izazove savladavali smo zajedno kao tim, kao ljudi, do zadnjeg trenutka, ne predajući se dok ne ostvarimo nastup u TV prijenosu kakav smo zamislili. To smo i ostvarili, predvođeni doista najboljom šeficom delegacije i menadžerom, koji su oboje za sve nas bili spremni dati i posljednji atom energije. HVALA!

Hvala vam svima koji ste večeras glasali za nas, nadamo se da vam se nastup svidio i da vas nismo razočarali. Što se nas tiče, sve na čemu smo radili uspjelo nam je, osim samog prolaska u finale. To bi zaista bila najljepša nagrada i nama i vama jer smo ovu avanturu započeli prije točno 3 mjeseca, 16. 2. našom zajedničkom pobjedom na Dori. Ipak, kući se vraćamo uzdignute glave, a kao “The dream team” naravno nastavljamo dalje s Rokom. Budite uz nas, grlimo i ljubimo vas! A ljubav je heroj! Čestitke finalistima i sudionicima ESC 2019 – napisao je Houdek.