Aktualno Županija

Umirovljeni karlovački policajac upao u kafić na Baniji i u njemu teško ozlijedio mladića – onda je izvadio pištolj i opalio

Umirovljeni karlovački policajac u dobi od 55 godina kazneno je prijavljen zbog kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i općeopasne radnje. On je upao u jedan kafić na Baniji te je tvrdim predmetom udario jednog mlađeg muškarca uslijed čega je ovaj zadobio avulziju lijeve uške te je zadržan na bolničkom liječenju na Švarči, a potom je ispalio hitac iz pištolja u pod ugostiteljskog objekta u kojemu se nalazilo troje svjedoka. Muškarac je potom uhićen, a na mjestu događaja je proveden očevid.

Tužiteljstvo je za osumnjičenoga predložilo istražni zatvor, a sve kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, među kojima su trojica gostiju lokala te oštećeni, ali i ometati postupak, no sudac istrage mu je odredio mjere opreza, odnosno zabranu prilaženje na manje od 50 metara te uspostavljanja kontakta sa svjedocima i oštećenikom.

Osumnjičenik se protivio mjerama tvrdeći da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke jer te osobe ne poznaje, nije ni u kakvoj vezi s njima, a priznaje da je kontaktirao s oštećenikom mobitelom i to neposredno nakon događaja, ali “samo kako bi se raspitao o njegovom zdravstvenom stanju”.

Osumnjičenik je nekažnjavan, ali je protiv njega u tijeku postupak zbog kaznenog djela nanaošenja teških tjelesnih ozljeda u pokušaju, te nije prekršajno kažnjavan zbog prekršaja s elementima nasilja. (kaportal.hr)